Visinski radnik – skelar

Područje primjene:
SKELE

Trajanje: 1 dan
Polaznici će naučiti razne načine zaštite od pada prilikom montaže skela. Naučit će kako spustiti unesrećenu osobu (sa skele) primjenom spasilačkog sustava. Poznavat će osnovne čvorove i načine navezivanja elemenata skele.

OPĆENITO
Najmanji broj polaznika: 4
Trajanje: 8 – 16 h (ovisno o programu)     
Troškovi osposobljavanja: cijena osposobljavanja formira se prema broju polaznika, mjestu osposobljavanja  i drugim zahtjevima naručioca osposobljavanja.
Upit za ponudu molimo poslati na e-mail: ustanova@ustanova-ctz.hr ili  info@vertiko.hr
Lokacija:
Teoretski dio: Ustanova CTZ, Brešćenskog 4, Zagreb (tel: 01 4555 820)  
Praktični dio: poligon tvrtke VERTIKO d.o.o., Vrbje 42a, Zagreb (tel. 01 3865 000)

NAČIN REALIZACIJE: Teorijski dio tečaja uključuje predavanje, projekciju slikovnih materijala te prezentaciju opreme, a svim se polaznicima uručuju ilustrirana skripta. Praktični dio tečaja uključuje demonstraciju i uvježbavanje vještina. Tečajevi se održavaju u učionici i na poligonu (najviše 8 polaznika, omjer instruktor-polaznik ne prelazi 1:6).

MJESTO ODRŽAVANJA: Poligon za obuku (u Zagrebu) visok je 8 m i sadrži elemente koji omogućuju uvježbavanje u idealiziranim i zamjenskim radnim situacijama. Tečaj se (po dogovoru) može održati na drugoj lokaciji (terenu) ako naručitelj usluge omogući korištenje odgovarajuće strukture za uvježbavanje.

PROVJERA ZNANJA I VJEŠTINA: Znanje i vještina polaznika provjeravaju se pisanim testom i praktičnim zadacima u radu na visini, na poligonu.

DOKUMENTI NAKON TEČAJA: Po uspješno završenom tečaju, polaznici dobivaju uvjerenje Ustanove CTZ i tvrtke VERTIKO. Po isteku roka valjanosti uvjerenja (3 godine), znanje i vještinu potrebno je obnoviti (u roku od 1 godine od isteka).

UVJETI:
Najniža dob: 18 godina
Potrebni dokumenti: liječničko uvjerenje za rad na visini (rok valjanosti 1 godinu)
Potrebna oprema:  radna odjeća i obuća (koja udovoljava standardima)
Na raspolaganju: visinska oprema.

Pošaljite nam upit

Naši predavači odgovorit će vam na sva vaša pitanja u vezi s edukacijama

Upoznat sam s načelima zaštite privatnosti podataka